vineri, 13 aprilie 2012

TORT CU TREI FELURI DE CIOCOLATA SI CREMA DE CAFEA

Acest tort este la fel ca tortul cu trei feluri de ciocolata doar ca i-am mai adaugat un strat de cafea,care merge de minune cu ciocolata si il face mult mai rafinat.
 
Ingrediente blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • o mina de nuci prajite
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Se separa albusele de galbenuse,iar albusele se bat bine cu un praf de sare,punem zaharul mixind in continuare,adaugam galbenusurile,faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si la urma nucile.Punem compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm..Dam la cuptorul incalzit dinainte pentru circa 15-20 minute.
 Inainte de a ne apuca de creme punem o gelatina la hidratat in 100 ml. apa rece,dupa care o impartim in patru.
Pentru sirop avem nevoie de 200  ml. apa si 2 plicuri cappuccino de ciocolata

Pentru crema de ciocolata amaruie(neagra):
  • 100 gr. ciocolata amaruie(neagra)
  • 100 ml. frisca lichida
  • 200 ml. frisca batuta
 Ciocolata se pune pe baie de aburi impreuna cu 100 ml. frisca lichida.Cind ciocolata s-a topit punem o parte din gelatina pe care am impartit-o.Amestecam bine si o lasam la racit.Eu am pus-o pentru 10-15 minute la congelator.Punem inelul de la forma de tort in jurul blatului si il insiropam.Batem cele 200 ml. frisca si adaugam compozitia de ciocolata racita dupa care o punem peste blatul insiropat.Ca sa nu astept citeva ore pina se intareste compozitia am pus tortul la congelator pina am facut urmatoarea crema.Se procedeaza la fel cu restul de creme.

Pentru crema de ciocolata cu lapte:
  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 100 ml. frisca lichida
  • 200 ml. frisca batuta
 Pentru crema de cafea:
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 100 ml. frisca lichida
  • 2 linguri ness
  • 200 ml. frisca batuta

Pentru crema de ciocolata alba:
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 100 ml. frisca lichida
  • 200 ml. frisca batuta
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu