joi, 19 iulie 2012

TORT DIPLOMAT CU IAURT SI CAPSUNI

Da stiu sezonul capsunilor a trecut,dar cum eu sint in urma cu postarile am zis sa-l postez deoarece merge cu orice fel de fructe.
Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 50 ml. apa
  • 200 gr. zahar
  • 160 gr. faina
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • un praf de sare
Se separa ouale,iar albusele le batem spuma cu un praf de sare,punem zaharul si apa treptat si batem in continuare pina aceasta se topeste dupa care adaugam galbenusele si mai batem putin.Adaugam faina amestecata cu praful de budinca si mestecam usor cu o spatula.Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 28 cm. captusita cu hirtie de copt si se coace la foc potrivit 20-25 minute(depinde de cuptor).Eu pun hirtie de copt doar la fundul formei.

Pentru crema:
  • 400 ml. frisca lichida
  • 400 ml. iaurt simplu sau cu fructe(depinde ce fructe folositi-ex.daca folositi capsuni puteti pune iaurt de capsuni)
  • 2 plicuri gelatina
  • esenta de vanilie
  • zahar dupa gust
  • capsuni sau orice fel de fructe doriti
Pentru insiropat eu la blaturile cu cacao folosesc cappucino de ciocolata.
 Gelatina o punem la hidratat in 100 ml. apa.In iaurt punem zaharul atit cit vrem de dulce.
Se bate frisca,se adauga iaurtul,esenta de vanilie si gelatina hidratata si topita la baie de aburi sau microunde.Atentie gelatina nu trebuie sa fiarba deoarece isi pierde proprietatile.
Blatul de tort racit il taiem in doua.Punem o parte de blat pe un platou,punem inelul detasabil de la forma de tort, il insiropam,punem jumatate din crema,punem fructele,restul de crema si dam la rece pentru 10-15 minute pina crema prinde o pojghita deasupra dupa care punem si cealalta parte de blat,o insiropam si pe aceasta si lasam la rece citeva ore bune(sau peste noapte).Scoatem inelul detasabil de pe tort si il ornam dupa preferinta.Fiind facut pentru noi am pus repede pe el o glazura de ciocolata din 100 gr.ciocolata amaruie si 200 ml. frisca lichida topite pe baie de aburi.POFTA BUNA!






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu